Veeam Data Platform 12.2 nu tillgänglig för nedladdning

Den senaste uppdateringen av Veeam Data Platform (v12.2) levererar betydande nya funktioner och förbättringar som svar på de ökande kraven på dataskydd och återställning inom företagsmiljöer. Med fokus på datafrihet erbjuder denna uppdatering större flexibilitet och kontroll, vilket gör det möjligt för företag att undvika att bli bundna till specifika leverantörer eller plattformar. Den nya versionen inkluderar stöd för Proxmox VE, integration med Nutanix Prism Central, utökat skydd för MongoDB och förbättrat skydd för offentliga molntjänster som Amazon FSx och Azure Cosmos DB.

Proxmox VE-stöd
Den här uppdateringen inför stöd för Proxmox VE, vilket möjliggör pålitlig backup och återställning utan behov av agenter. Veeams Instant Recovery-funktion gör det möjligt att återställa Proxmox VE-arbetsbelastningar till vSphere eller Hyper-V på bara några sekunder.

Nutanix Prism Central Integration
Nutanix AHV-administratörer kommer att uppskatta den nya integrationen med Nutanix Prism Central, som möjliggör policybaserade backupjobb och centraliserad bildhantering, vilket förenklar administrationen och förbättrar prestandan.

Utökat skydd för företag
Veeam 12.2 introducerar skydd för Linux-baserade MongoDB-arbetsbelastningar med image-baserade backupper och möjligheten att snabbt återställa data med Veeam Explorer för MongoDB.

Utvecklat molnskydd
Veeam utökar sitt skydd till fler AWS- och Azure-tjänster, inklusive Amazon FSx och Azure Data Lake Storage Gen2, med automatiserad återställning och centraliserad hantering av data.

Denna uppdatering är ett viktigt steg framåt för företag som strävar efter att behålla full kontroll över sina data, oavsett vilka förändringar som sker i deras IT-miljöer. Veeam fortsätter att vara en pålitlig partner för att säkerställa dataresiliens och långsiktig stabilitet.

Läs mer om uppdateringen på Veeams blogg: Data Freedom with Veeam Data Platform 12.2.

Nytt från VMware Explore 2024: VMware Tanzu Platform 10

Vid VMware Explore 2024 presenterade Broadcom den senaste versionen av VMware Tanzu, Tanzu Platform 10, som markerar ett betydande steg framåt inom molnbaserad applikationsutveckling. Den nya plattformen är utformad för att möta de växande kraven från företag som strävar efter att leverera applikationer snabbare och med högre intelligens.

Kärnfunktioner i VMware Tanzu Platform 10

  1. Integrering av AI-teknik: Tanzu Platform 10 inkluderar stöd för både Spring AI och GenAI, vilket gör det möjligt för utvecklare att skapa AI-drivna applikationer med ökad effektivitet och precision. Dessa verktyg ger utvecklare möjlighet att dra nytta av kraftfulla AI-modeller för att förbättra applikationernas prestanda och användarupplevelse.
  2. Säkerhet och Efterlevnad: Säkerhet är ett centralt fokus för Tanzu Platform 10, med automatiserade verktyg som hanterar efterlevnad och säkerhetsrisker i realtid. Plattformen ger utvecklare insyn i hela applikationsutvecklingsprocessen, vilket minskar risken för sårbarheter och förbättrar regelefterlevnaden.
  3. Skalbarhet och Flexibilitet: Plattformen erbjuder förbättrad skalbarhet, vilket gör det möjligt för företag att snabbt anpassa sig till förändringar i efterfrågan. Den flexibla infrastrukturen stödjer en mängd olika arbetsbelastningar, från traditionella applikationer till moderna moln-native lösningar.
  4. Förenklad Utvecklingsprocess: Med Tanzu Platform 10 kan utvecklare snabbare och enklare distribuera applikationer genom en förenklad pipeline för kontinuerlig integration och leverans (CI/CD). Detta resulterar i kortare utvecklingscykler och snabbare tid till marknaden för nya applikationer.

Betydelse för Företag

För företag innebär introduktionen av Tanzu Platform 10 en möjlighet att påskynda sin digitala transformation. Genom att kombinera avancerad AI med robusta säkerhetsfunktioner och skalbarhet, ger plattformen företag möjlighet att utveckla och leverera applikationer som inte bara uppfyller dagens behov utan också framtidssäkrar deras IT-infrastruktur.

Plattformens stöd för moln-native arkitekturer gör det också möjligt för företag att övergå till mer moderna och flexibla IT-miljöer, vilket kan minska driftkostnader och öka verksamhetens smidighet.

Slutsats

VMware Tanzu Platform 10 representerar ett betydande framsteg inom applikationsutveckling för privata moln. Genom att erbjuda en kombination av AI-driven utveckling, förbättrad säkerhet, och skalbarhet, ger plattformen företag de verktyg de behöver för att konkurrera i en snabbt föränderlig digital värld. Med denna plattform kan företag inte bara effektivisera sina utvecklingsprocesser utan också säkerställa att deras applikationer är både robusta och framtidssäkra.

För mer information och detaljerade specifikationer, besök Broadcoms webbplats.

VMware by Broadcom lanserar VMware Cloud Foundation 9

Vid VMware Explore 2024 presenterade Broadcom en betydande uppdatering av VMware Cloud Foundation (VCF), som lovar att omdefiniera hur företag hanterar sina molninfrastrukturer. Den senaste versionen av VCF integrerar avancerade funktioner för att optimera både privata och hybrida molnmiljöer, med ett särskilt fokus på AI och datahantering.

VMware

Huvudfunktioner och Fördelar:

  1. Förbättrad AI-integration: Den nya versionen av VCF har utvecklats för att bättre hantera och bearbeta stora datamängder som genereras av AI-applikationer. Detta är en direkt respons på den exponentiella tillväxten av data och AI-baserade lösningar i moderna affärsmodeller. Genom att effektivt integrera AI kan företag automatisera processer och snabbare generera insikter som driver beslutsfattande.
  2. Skalbarhet och Flexibilitet: VCF 2024 är designad för att ge företag möjlighet att skala sina IT-resurser dynamiskt, vilket är avgörande i en tid av snabb digital transformation. Denna skalbarhet sträcker sig över både privata och hybrida moln, vilket ger en sömlös upplevelse oavsett miljö.
  3. Hållbarhet och Kostnadseffektivitet: Ett annat centralt fokus för den nya versionen är hållbarhet. Genom att optimera resursanvändningen och minska energiförbrukningen hjälper VCF 2024 företag att inte bara spara kostnader utan också minska sitt ekologiska fotavtryck. Detta är särskilt relevant i dagens affärsklimat, där hållbarhet blir allt viktigare för både reglering och företagens sociala ansvar.
  4. Integrerad Säkerhet: Säkerhet är en av de största utmaningarna för molnbaserade lösningar, och VCF 2024 levererar avancerade säkerhetsfunktioner för att skydda data i både privata och hybrida moln. Detta innefattar förbättrade verktyg för övervakning och hantering av säkerhetshot, samt robusta skydd mot cyberattacker.
  5. Snabbare Värdetid: Genom förbättrade implementeringsverktyg och automatiseringsfunktioner kan företag snabbare gå från implementering till operativ verksamhet. Detta innebär att organisationer kan dra nytta av molnfördelarna på kortare tid, vilket är avgörande i dagens snabbrörliga affärsmiljö.

Sammanfattning:

VMware Cloud Foundation 2024 representerar en betydande uppgradering som kombinerar avancerad teknik med praktiska lösningar för moderna företagsbehov. Genom att fokusera på AI-integration, skalbarhet, hållbarhet och säkerhet, erbjuder den en robust plattform för att hantera den komplexa världen av molnbaserad infrastruktur. För företag som vill ligga i framkant av den digitala transformationen, erbjuder VCF 2024 verktygen och flexibiliteten som krävs för att lyckas.

För mer information, besök Broadcoms officiella webbplats.

Ny kraftfull lösning för privata och hybrida moln introduceras

Vid VMware Explore 2024 tillkännagav Hitachi Vantara och Broadcom en ny samutvecklad lösning för privata och hybrida moln, som kombinerar Hitachis Unified Compute Platform (UCP) RS med VMware Cloud Foundation. Denna lösning är utformad för att hantera komplexiteterna med dataexplosion och ökande krav från AI. Med fokus på att förbättra prestanda och skalbarhet, minska totala ägandekostnader samt främja hållbarhet, erbjuder lösningen snabbare värdetid, flexibel implementering och förenklad hantering. Detta möjliggör modernisering av IT-infrastruktur och stödjer organisationer i deras strävan efter innovation och hållbarhet.

Läs mer på Broadcoms webbplats.

Teknisk preview av memory tiering i VMware vSphere 8.0U3

Med lanseringen av vSphere 8.0 Update 3 (U3) har VMware introducerat en revolutionerande funktion: Minnesnivellering (Memory Tiering). Denna teknik är utformad för att optimera minnesanvändningen genom att utnyttja NVMe-enheter som ett andra lager av minne, utöver traditionellt DRAM. Här är en djupdykning i hur denna funktion fungerar och vad den innebär för ditt datacenter.

Vad är Minnesnivellering?

Minnesnivellering är en metod som introducerar ett andra minneslager, där DRAM fungerar som det första och snabbaste lagret, och NVMe-enheter fungerar som ett större, men något långsammare, andra lager. Genom att använda detta andra lager kan ESXi-värdar hantera större arbetsbelastningar utan att behöva investera i dyrare DRAM-moduler.

Tekniken Bakom

Minnesnivellering utnyttjar NVMe-enheternas höga I/O-prestanda för att agera som en förlängning av systemets minne. När DRAM-minnet börjar ta slut, flyttar hypervisorn automatiskt mindre aktiva data till NVMe-lagret, vilket frigör DRAM för mer kritiska uppgifter. Detta sker dynamiskt och transparent för användaren, vilket ger en sömlös upplevelse.

Fördelar med Minnesnivellering

  1. Kostnadseffektivitet: Genom att minska beroendet av dyrt DRAM kan datacenter minska sina minneskostnader samtidigt som de behåller hög prestanda.
  2. Förbättrad Skalbarhet: Med minnesnivellering kan fler virtuella maskiner köras på samma hårdvara, vilket ökar konsolideringsgraden och effektiviteten i datacentret.
  3. Optimerad Prestanda: Även om NVMe är långsammare än DRAM, är det fortfarande betydligt snabbare än traditionella hårddiskar eller SSD. Detta gör att systemet kan upprätthålla en hög prestandanivå även under tunga arbetsbelastningar.

Användningsfall

Minnesnivellering är särskilt användbart i miljöer där arbetsbelastningarna är mycket varierande och kan kräva stora mängder minne vid vissa tidpunkter, som exempelvis databasservrar, in-memory databaser och AI/ML-beräkningar.

Konfiguration och Administration

Att aktivera och konfigurera minnesnivellering i vSphere 8.0U3 är en relativt enkel process, men det kräver noggrann planering för att säkerställa att rätt NVMe-enheter används och att arbetsbelastningarna hanteras på ett optimalt sätt. Administratörer bör överväga de specifika behoven i sina miljöer innan de implementerar denna funktion.

Slutsats

Minnesnivellering i vSphere 8.0U3 representerar ett stort steg framåt för datacenter som vill maximera sin prestanda utan att explodera sina kostnader. Genom att kombinera DRAM och NVMe i en dynamisk och transparent arkitektur kan VMware leverera en lösning som både är kostnadseffektiv och högpresterande, vilket ger nya möjligheter för modern IT-infrastruktur.

För en djupare förståelse och tekniska detaljer kan du läsa den fullständiga artikeln här.

Veeam Backup & Replication 12.1.2 nu supporterat för VMware vSphere 8.0 U3

Veeam Backup & Replication 12.1.2 har genomgått omfattande tester för att säkerställa kompatibilitet med vSphere 8.0 U3. Även om grundläggande funktionalitet är bekräftad, finns det vissa begränsningar att beakta:

Automatiska Exkluderingar av vCLS VMs

Efter uppgradering till vSphere 8.0 U3 fungerar inte den automatiska exkluderingen av vCLS VMs som förväntat. Detta beror på en ändring i VM-identifieraren i den nya vSphere-versionen.

Lösning: För att undvika problem rekommenderas att manuellt lägga till vCLS VMs i den globala exkluderingslistan.

NSX-T 4.2.0 Kompatibilitet

Kompatibilitet med NSX-T 4.2.0 har ännu inte testats. Det rekommenderas att vänta på ytterligare testresultat innan implementering i produktionsmiljöer.

Mer detaljer och instruktioner finns på Veeams supportsida.