VMworld 2014 Keynote dag: 2

Första dagen var full med nyheter som EVO:RAIL, vRealize osv. Självklart massor av intressanta sessioner, bland annat runt vCloud Air, men en av dagens höjdpunkter var den lite mer avslappnade sessionen vExpert Gameshow där ett lag från VMware ställdes mot ett från Pure Storage där målet var att svara på frågor om motståndarens teknik, Master of Ceremony var John Troyer som tidigare ansvarade för vExpert-programmet. Mycket skratt.

VMware börjde keynoten med fokus på workspace suiten och de nya samarbeten som inletts med nvidia och google för att göra det möjligt att hantera de absolut tyngsta arbetslasterna i användarmiljöer. Workspace suite integrerar hantering av användare, data och devices. Kit Colbert, CTO end user computing var på scen och pratade om hur användarna kan använda workspace suiten med Airwatch och övriga produkter i sviten. Kit pratade också om Project Fargo som klonar desktops 30x snabbare, desktopen som är klonad är tillgänglig på en sekund och den är startad och tillgänglig direkt.

Man gick även igenom lanseringen runt Openstack man gjorde igår där VMware är den bästa plattformen för Openstack där den är integrerad i VMware direkt som även supporterar lösningen.

Därefter gick man igenom vad den nya vSphere versionen kommer att innehålla, för att vara tydlig – man pratade om vSphere 6.0 beta som är publikt tillgänglig.

Ett annat samarbete som man gick igenom lite djupare var samarbetet med Docker som handlar om hantering av containers på ett standardiserat sätt, containers är inget nytt men man satsar tillsammans med Googgle, Pivotal och Docker för att hantera containers. Verkar klart intressant.