VMworld 2015 – dag 2

Sitter och funderar på gårdagen, många intryck med det som står ut mest är faktiskt en liten men revolutionerande tech preview – vMotion från eget till vCloud Air (VMwares molnlösning). Kan bara summanfattas som: wow, fantastiskt!

Men, det går inte att hålla sig kvar i gårdagen. Idag är en ny dag men fler nyheter att presentera. Bland annat presenterade Saanjay Poonen deras stora End User Computing (EUC) lansering för dagen. Deliver any app to any device, riktigt imponerande. IDC har i sin undersökning för 2015 om Virtual Client Computing Software market placerat VMware i ledareposition framför andra spelare som Citrix och Microsoft. Men det verkar som en både Microsoft och VMware har förstått att kunderna vill ha samarbete företagen emellan, Jim Alkove Corporate Vice President for Enterprise and Security på Microsoft stod på scen idag. VMwares scen. Smaka på det en stund. En bra och tydlig signal.

Windows 10 kan enkelt manageras via VMware Airwatch tillsammans med App Volumes. Både virtuellt och fysiskt.

Ett genomgående tema på dagens presentation är att en grundläggande plattform  är NSX, VMwares nätverksvirtualisering. Det är tack vara att detta hanteras via mjukvara som man kan få säkerhet och konfiguration att fungera. En grundpelare helt enkelt. I går annonserades den senaste versionen av NSX 6.2.

En kommentar som sades i en av kundfilmerna var riktigt passande angående konkurrens mellan företag: It’s no longer the big beating the small, it’s the fast beating the slow.

Pat Gelsinger höll hov i dagens keynote, han talade mycket om hur omvärlden förändras och hur  vi under de kommande 10 åren kommer påverkas. En mycket bra presentations som verkligen gav intryck.