Inför VMworld 2014

Om bara några veckor sätter VMwares användarkonferens igång i USA, som vanligt är det i San Francisco på Moscone Center. Och precis som vanligt räknar VMware med att det kommer massor med deltagare ifrån hela världen, vem vill inte passa på att gå på fantastiska djupdykningar, göra hands-on labbar inom i princip hela VMwares produktserie, nätverka med vänner och kollegor i branschen och slutligen även få sig en uppdatering kring hur VMwares vision ser ut för framtiden. Temat för i år är ”No Limits”

VMworld 2014 omfattar, som tidigare, ett amerikanskt event och ett europeiskt event. Eventet i Europa hålls i Barcelona i oktober. Information om båda eventen kan man hitta på VMworlds sida för båda eventen.

Det jag ser fram emot mest är i huvudsak 3 saker:

Keynotes

Dessa brukar summera VMwares tankar kring var marknaden är på väg både från VMwares specifika perspektiv och även från branschen ur ett större perspektiv. Samtidigt kommer man att få ta del av nyheter som VMware jobbat med under det senaste året, det brukar lanseras både nya versioner av befintliga produkter men även helt nya produkter.

Hands-on labs

Vi har alla begränsat med tid och man har sällan tid att testa alla produkter som dyker upp, det tar inte bara tid att testa utan man måste dessutom ha någon typ av hårdvara att testa den specifika produkten på (även om mycket går att köra virtuellt) och det tar ofta tid att sätta upp allting runtomkring för att en produkt ska fungera. På VMworld finns möjlighet att sätta sig in i intressanta produkter lite mer, allting finns tillgängligt. Om du ska till VMworld kan det också vara bra att veta att Hands-on labs kan genomföras på två olika sätt: Via en tunn klient som finns uppställd i lokalen alternativt så kan man utföra dom via sin medhavda laptop/surfplatta. Det finns även en del labbar från partners till VMware.

Nätverkande

Man träffar massvis med folk under dessa dagar, så det är ett utmärkt tillfälle att lära känna så många nya personer som möjligt. Dessutom så finns en hel hall fylld med utställare från olika tillverkare – mer eller mindre kända. Man springer ofta på helt nya tillverkare som man aldrig hört talas om tidigare men som har någon ny, het produkt.

Om du väl anmält dig till VMworld så finns en speciell sida där du kan bygga upp ditt eget schema, delta på de sessioner du är intresserad av. De populäraste sessionerna fylls snabbt upp, om de är fullbokade så finns det en vänt-kö man ställa sig i när man väl är på plats men det är ingen garanti att man kommer in – så mitt råd är att boka upp dina sessioner snarast möjligt.

För VMworld i USA så finns Schedule buildern här.

Om är intresserad av att åka, börja med att registrera dig för eventet: VMwares dedikerade VMworld 2014 registreringssida.