Vill du blir certifierad på VMware?

Som de flesta företag i IT branschen erbjuder även VMware ett antal olika certifieringar. Det finns för alla nivåer, från de grundläggande till det absolut mest avancerade. Det finns tre olika inriktningar eller lösningsområde som man kan certifiera sig inom: Datacenter Virtualization, Cloud och Workforce Mobility. De flesta har 4 olika nivåer man kan certifiera sig på:

VCA – VMware Certified Associate
VCP – VMware Certified Professional
VCAP – VMware Advanced Professional
VCDX – VMware Design Expert

Inom VCAP certifieringen finns dessutom två olika certifieringar, ett Administrations- och ett Designcert. Administrationscertet skiljer sig från de övriga genom att man praktiskt visar att man kan de olika produkterna. Man ansluter till ett testmiljö i USA och skapar virtuella maskiner, löser problem och så vidare baserat på scenarior eller frågor man får.

VCP, VCAP och VCDX är certifieringar som kräver ganska mycket tid och investeringar men om man vill komma igång och få sin första officiella titel som VMware Certified så är det enkelt att komma igång. VCA certifieringen består av gratis E-learning kurs på webben och därefter genomför man en certifiering hos Pearson-vue online.

För att registrera sig för en utbildning går man den sida som lockar mest:
VMware Certified Associate – Data Center Virtualization (VCA-DCV)
VMware Certified Associate – Cloud (VCA-Cloud)
VMware Certified Associate – Workforce Mobility (VCA-WM)

Man lägger till utbildningen genom att klicka på ”Add to myEnrollment”.

För att sedan skriva certet måste man först begära åtkomst som man gör på någon av nedanståend länkar och välja ”Register for the exam”:
VMware Certified Associate Exam- Data Center Virtualization (VCA-DCV) 
VMware Certified Associate Exam- Cloud (VCA-Cloud) 
VMware Certified Associate Exam- Workforce Mobility (VCA-WM)

Därefter kommer det att skickas ett bekräftelsemail till dig vilket kan ta upp till en timme.

Nästa steg är att boka in certet via Pearson Vues hemsida: www.pearsonvue.com/vmware/schedule

Fram till och med 31 januari kan du genomföra VCA certet med 50% rabatt, det enda du behöver göra är att ange följande Voucher / Promo code vid registreringen: VMRT4A4F9976

Så passa på att blir certifierad på VMware – helt kostnadsfri utbildning och 50% rabatt på certet! Dessutom, har du lust kan du få rabatt på samtliga 3 VCA cert!