VMworld 2012 keynote #1

VMwares årliga event har nu startat, i år är konferensen förlagd till San Francisco. En europeisk konferens kommer att gå av stapeln i Barcelona i oktober. Eventet är större än någonsin och intresset är stort från slukunder, leverantörer och partners.

Det börjar som sig bör med lite underhållning.

Enligt uppgift så är det 20 000 besökare på eventet och ytterligare 10 000 ansluter till live webinaret.

Paul Maritz, avgående CEO, berättar att 2008, hans första VMworld som CEO, var den virtualiserade lasten 25% ute hos företagen – idag är den 60 %. Antalet personer som är certifierad på vSphere, VCP, har ökat från 25 000 till 125 000 under samma period.
Pat Gelsingers, ny CEO, vision för framtiden är att över 90 % av lasten kommer att vara virtualiserad.

En av lanseringarna som VMware gör idag är vSphere 5.1. Ett budskap Pat hade var också ”we heard you”, en kundundersökning med massor av slutkunder har lett till att prismodellen för vRAM tas bort till publikens jubel. Priced per CPU, one easy solution, no limitations.

För end user computing så växer dubbelt så fort som marknaden, d.v.s man tar markandsandelar.

Steve Herrod tar sedan över scenen vilket innebär att det blir lite mer tekniskt. Kapaciteten för vSphere tar ett stort steg framåt, en virtuell maskin kan nu växa till max 64 CPU, 1 TB minne och mer än 1 miljon IOPS per VM. För storage hantering, en ny funktion är enhanced vMotion. Funktionen gör det möjligt att migrera virtuella maskiner mellan hostar utan gemensam disk.

Det har även kommit en ny vCloud suite, finns i 3 olika storlekar, som du som kör vSphere Enterprise plus kommer att få tillgång till! Viridis IT kommer att ha ett frukostsemimarie runt vCloud Director som ni anmäler er här: http://www.viridisit.se/evenemang/skapa-ditt-eget-moln-vmware-vcloud-director/

För eventet väntar VMware att 200 000 VMs kommer att skapas under hands on labbarna.