VMworld 2014 dag: 0

Även om VMworld officiellt inte börjar förrän imorgon, måndag, råder febril aktivitet på området. Idag pågår bland annat sessioner för partners och det som jag själv deltar på idag, för instruktörer här i San Francisco.

Vanan trogen får man där reda på mer vilka kurser som är på gång, förändringar i programmet och så vidare. Ett guldkorn jag fick med mig angående recertifiering, VMware har ju infört ett krav på att man måse certifiera sig igen efter 2 år för sin VCP. Anledningen till detta införts är att VMware vill att man antingen går högre upp i näringskedja, d.v.s VCAP spåret, eller att man breddar sig vilket innebär VCP inom något annat område. Kravet på omcertifiering gäller för VCP certet, om du redan tagit VCAP så omfattas du inte av kravet alltså. Man kan läsa mer på www.vmwarerecertification.com

Vi fick även riktigt fint besök, Pat Gelsinger – VMwares CEO, kom förbi för att visa hur mycket VCI communityn betyder. Communityn består idag av cirka 800 instruktörer varav bara cirka 200 är VCI Level 2 (som jag är). Pat har i mina ögon hittills verkat vara en kunnig kille men kanske lite ”fyrkantig” men efter dagens besök har jag definitivt ändrat uppfattning.

Pat är underhållande, har mycket humor men han är också mycket insiktsfull, djupt kunnig – inte bara om egna portföljen utan har är också väldigt påläst på konkurrenterna. Det var alltså inga problem för honom att öppna upp för frågestund, ”fråga vad som helst” uppmanade han och det gjordes det verkligen. Ganska vågat i ett forum med 65-70 instruktörer. Samtliga hans svar var kloka och välgrundade, som sagt – påläst.