VMworld 2014 Keynote dag: 1

örsta keynoten för VMworld är avklarad, mycket information, mycket folk och mycket intressant. Först det vanlig, fakta om eventet: 22 000 deltager är på plats, 85 länder är representerade! Imponerande siffror. På pmats kan man ta del av över 400 sessioner och träffa 250 leverantörer.

En lång rad produkter lanseras med uppdaterade versioner:
vCloud suite 5.8
vCloud Automation Center 6.1
vSphere 6.0 beta
vSAN 2.0 beta inklusive virtual volumes
vRealize suite

Den kanske största nyheten är VMwares entré på hyperconverged-marknaden. Hyperconverged är en av de hetaste trenderna för tillfället, det är ett koncept där SDDC (Software Defined DataCenter) är paketerat tillsammans med hårdvara som gör det extremt skalbart och enkelt att managera och automatisera. Bland annat finns tillverkare som Nutanix och Simplivity på denna spelplanen. VMware lanserar idag VMware EVO:RAIL tillsammans med utvalda partners.

Läs mer här: http://www.vmware.com/products/evorail/

Budskapet på första dagen är att framtiden är hybrid cloud, punkt! Dagens IT måste transformeras för att gå framtiden tillmötes, och vi som administratörer och IT-folk måste vara modiga och gå i bräschen för denna förändring. Dessutom kommer man också nu att kunna konsumera resurser i vCloud Air on-demand, det vill säga vi behöver inte längre binda upp oss månadsvis, vi kan boka upp resurser i vCloud Air i minuter eller timmar om vi behöver, betan tillgänglig från och med idag.

Ett led i hybrid cloud initiativet är hantering av managering i miljön, vRealize suite är VMwares lösning.